меню
меню
меню
Pufetto
Pufetto меню
corner Каталог товарів
0 800 330 532 всі дзвінки безкоштовні
ua arrow ru Особистий кабінет Список бажань 0 Кошик товарів0

Новинки з Лондонського фестивалю дизайну 2012 року



Новинки з Лондонського фестивалю дизайну 2012 року

У вересні 2012 року в Туманному Альбіоні гостино свої двері відкрив десятий Лондонський фестиваль дизайну, який став надзвичайно захоплюючою, інноваційною та однією з основних подій на міжнародній арені дизайну.

Заснований в 2003 році як захід для промоушену Лондону – креативної столиці світу, фестиваль поступово перетворився на яскраву творчу подію поряд з Лондонським тижнем моди та Лондонським фестивалем кінофільмів.

Протягом 10 днів ця платформа для дизайну була представлена більш ніж 300 подіями: виставками, семінарами, переговорами, інсталяціями, вечірками тощо. «Око відвідувачів» радували ексклюзивні колекції, сміливі та яскраві новаторські ідеї, феєрія форм, образів та стилів, а це, – в тому числі:

  • серія унікальних міських лавочок від British furniture, кожна з яких представлена в єдиному екземплярі;
  • серія елегантних, майже прозорих прототипів крісел, зроблених із пресованого білого металу від японської студії Nendo (проект «Мімікрія стільців»);
  • пуфи в стилі мухоморів від Miga de Pan;
  • стилізована пара чоловічого та жіночого крісел від Aniko Racz — Hannabi;
  • диван «Мафія» кубічної форми з чіткими та строгими лініями від Aniko Racz — Hannabi;
  • стілець з картону від YERKO TANK;
  • Царський стілець з дерева вишні від No Panico;


Малюнок 1. Царський стілець з дерева вишні

  • колекція стільців для відпочинку у формі літер та цифр від А до Z та від 0 до 9 від TABISSO;
  • серія стільців свободи від MYYOURUK LTD та багато інших цікавих та унікальних речей.


Малюнок 2. Серія стільців свободи

Відома данська меблева компанія «Fritz Hansen», більша частина товарів якої створена за ескізами легендарних дизайнерів, відсвяткувала у рамках Лондонського фестивалю дизайну відразу дві події. В цьому році 50-річчя святкує коледж Святої Катерини в Оксфорді, будівля якого була спроектована в 1962 році данським архітектором Арне Якобсеном. З нагоди ювілею Fritz Hansen презентував на фестивалі нову версію стільців, розроблених Якобсеном для коледжу. Данські дизайнери відсвяткували також 60-ліття першого в світі стільця з фанери Ant, розробленого тим же Якобсеном.

Черговим унікальним винаходом на площадці меблевої індустрії, що був представлений цього року гуру дизайнерського світу Річардом Вардом, став фантастичний дизайн софи «LolaLola» від студії Wawa studio & showroom.


Малюнок 3. Софа „LolaLola“

Житлові площі сучасного Лондону вважаються чи не найменшими в світі в порівняні зі столицями інших країн світу. Аналізуючи потреби мешканців лондонських осель та намагаючись вирішити питання маленьких житлових приміщень, дизайнер Річард Вард прийшов до такої інноваційної ідеї: трансформувати лаунж в багатофункціональний простір, в якому можливо буде робити одночасно декілька речей:

  • Жити
  • Сміятись
  • Любити
  • Розважатись
  • Приймати гостей чи влаштовувати прийоми.

LolaLola являє собою компактну та економічну модульну систему для сидіння. Взаємозамінні складові створюють гнучкий та грайливий дизайн,-де компоненти для опори рук і спини можуть легко зніматись та переставлятись, трансформуючись таким чином з дивану в шезлонг чи ліжко для гостей та vice versa. Дизайн демонструє нові брендові тканини з майбутньої колекції Bute. Це надзвичайно міцні волокна, до складу яких входить 100% натуральної шерсті, і важливим аспектом є наявність великої палітри кольорів, починаючи від яскравих насичених та закінчуючи теплими, світлими, нейтральними гамами. Ця концепція розрахована на те, щоб кожен клієнт мав можливість знайти собі атрибут меблів за власним смаком.

Не менш цікавою ексклюзивною інновацією стало надбання компанії Natuzzi технології софт-моушн. Ця новинка створена завдяки постійним пошукам комфорту та краси. Потрібно лише сісти на диван Бріо, торкнутись прихованих сенсорів на перилах софи та технологія софт-моушн відразу ж активує мовчазну електронну систему, яка синхронно витягне спинку та збільшить сидіння. Бріо дійсно забезпечить споживача неперевершеним комфортом, без порушення при цьому гармонії краси та дизайну. До речі, слово «brio» італійською означає „яскравість“, „енергія“, „життєрадісність“, „бадьорість“.


Малюнок 4. Диван „Бріо“

Студія «biaugust design», заснована в Тайбє, спільно з майстрами із Тайвані, розробила „стілець-тварину“. Колекція підкреслює унікальні якості кожного із стільців, які демонструють баланс між меблями та мистецтвом. Кожний продукт – це ручна робота кваліфікованих столярів, ковалів та швеців, який створений для пробудження уяви. Стільці можуть використовуватись для підкреслення інтер’єру або виключно для призначення.

Прописна істина «краса врятує світ», а інновації та винаходи, створені для людей та заради людей, допоможуть змінити наше життя та світ в цілому лише на краще.

«Я в захваті від дизайну, деталей та інновацій та виготовляю свої дивани, які відповідають вашим потребам та вашому стилю життя. Я підбираю красиві вироби, які б приносили задоволення всім споживачам, як завзятим стилістам, так і практичним домашнім господиням, і працюю з кваліфікованою та відданою командою лондонських професіоналів для того аби клієнт міг отримати якісний диван, призначений саме для нього».
Річард Вард, дизайнер


Малюнок 5. «Стілець-тварина»

Як відомо, планування київських квартир також часто не дозволяє відчувати себе надто вільно для комфортного проживання. Саме тому Пуфетто рекомендує розкладні дивани моделей Bella та Amadeo, які зекономлять Вам простір завдяки зручному розкладному механізму.

 

Лишити відгук: