меню
меню
меню
Pufetto
Pufetto меню
corner Каталог товарів
0 800 330 532 всі дзвінки безкоштовні
ua arrow ru Особистий кабінет Список бажань 0 Кошик товарів0

Оптичні ілюзії в інтер'єрі: 7 ідей для вашого будинку



Оптичні ілюзії в інтер'єрі: 7 ідей для вашого будинку

Новий рік деколи хочеться почати з оновлення будинку - і це дуже правильно і добре, оскільки новий простір несе в собі іншу, більш позитивну енергетику, в якій набагато простіше творити, мріяти, ставити нові цілі і знаходити в собі нові сили для їх здійснення.

У разі, коли глобальних змін не хочеться - або не виходить через обмеженого бюджету, наприклад, є сенс вдатися до гарантовано працюючих хитрощів, які зуміють порядно перетворити ваш будинок, зробивши його новим і яскравим, ще більш затишним, при цьому не заберуть багато сил і не потребуватимуть великих вкладень.

Сьогодні говоримо про оптичні ілюзії в інтер'єрі, ефектні прийоми, які досить легко застосувати у вже сформованому дизайні вашого затишного будинку самостійно.




Розширюємо простір за допомогою дзеркал

Найпростіший варіант - повісити дзеркало на стіну, яка знаходиться навпроти вікна, це створить ефект більшого простору і повітря, освіжить кімнату додатковим природним освітленням.

При наявності часу і можливості можна влаштувати справжній дзеркальний лабіринт - розвісити дзеркала по всій кімнаті так, щоб природне світло, переміщуючись протягом доби, підсвічували відбитими променями різні кути кімнати. Зрозуміло, при цьому потрібно врахувати і штучне освітлення ввечері.

Цей прийом відмінно спрацює в невеликих приміщеннях, варто пам'ятати, що вертикальні дзеркала витягають простір, горизонтальні ж, навпаки, розширюють.

Не варто забувати про рами для дзеркал, вони повинні поєднуватися за стилем з уже наявними в кімнаті предметами. Якщо ваш вибір еклектика, цілком розумним і свіжим може бути наступний варіант: кинути на ваш улюблений диван кілька яскравих подушок в смужку або інший великий геометричний орнамент - і повторити його ж у вузьких рамках для дзеркал. Для створення такого ефекту можна або обтягнути рамку тією ж тканиною, що і на подушках або пледі або нанести малюнок пензлем і фарбами вручну - навіть якщо потрапляння буде не стовідсотковим, не біда. Це об'єднає стильовий простір кімнати, зробить його цілісним і гармонійним.




Використовуємо новорічні гірлянди

Так шкода буває прибирати гірлянди, які весело блимали всі святкові дні і створювали відчуття неймовірного затишку, дива і чарів. Може бути, в цей раз погодитися на дитячі вмовляння - вони зазвичай бунтують більше і голосніше за всіх - і подумати, як можна використовувати крихітні лампочки в повсякденному інтер'єрі?

Нитка гірлянди може бути пущена навколо того ж дзеркала - відбиваючись в гладкій поверхні і пускаючи відблиски вечорами вся композиція буде виробляти майже медитативний ефект, який можна порівняти за силою цілющого і заспокійливого впливу того ж акваріума.

Темний кут з великим рослиною - чи "сліпа зона" в передпокоях теж можуть бути підсвічені крихітними лампочками.




Додаємо кімнаті фактурності стінами-обманками

Звести повноцінну цегляну або мармурову стіну, або встановити акваріум розміром з неї - справа дуже клопітка і витратна, на яке просто так не зважитися. А ось обклеїти одну зі стін або створити легку переносну ширму - простіше простого, тим більше, що зараз можна знайти і дуже цікаві варіанти 3D-графіки, які виявляються дуже реалістичними.

Для цього достатньо знайти якісні фотошпалери з імітацією потрібного матеріалу і витратити один вечір на обклеювання. Важливо пам'ятати, що з імітацією матеріалів типу каменю або цегли відмінно поєднуються живі рослини, а природні мотиви у вигляді лісу або морського берега найкраще розташувати за диванною групою, щоб надати додаткового затишку тим, хто буде проводити час в цій зоні.




Створюємо єдиний простір дверима-невидимками

Одна з досить частих проблем власників багатокімнатних квартир - прохідні кімнати з деякою кількістю дверей. Часом вони викликають відчутні труднощі при формуванні цілісного простору і не дозволяють застосувати єдине стильове рішення для всієї кімнати.

Чи не самим стандартним, але дуже ефективним рішенням може стати використання дверей-невидимок: це полотно з прихованими петлями, вбудоване врівень зі стіною. Навіть стандартні двері з виступаючим обрамленням, пофарбовані в ті ж кольори, що й стіни, або обклеєна тими ж самими шпалерами, може створити дуже цікавий ефект - а простір помітно збільшиться і "задихає".










Міняємо і ускладнюємо освітлення

Зміна точок освітлення здатне буквально перетворити кімнату. Дотримання балансу теплого і холодного світла візуально додасть необхідного ефекту утеплення або охолодження приміщення - важливо, щоб відтінок ламп поєднувався з кольором стін.

Теплий жовтий на холодній синій стіні, наприклад, може давати не дуже приємний і не дуже чистий зеленуватий відтінок, з іншого боку - холодний білий плюс і без того холодний синій разом будуть помітно охолоджувати простір.

Дуже часто незаслужено обділеними освітленням виявляються кути, обідня зона без додаткового локального джерела світла дуже програє. Подивіться, можливо, саме зараз потрібно підвісити над обіднім столом "бабусин" помаранчевий абажур з довгими китицями - і довга зима закінчиться набагато швидше, тому що перебувати в такому оновленому будинку буде набагато приємніше і затишніше.




Додаємо симетрії або асиметрії

Спершу потрібно подивитися - наскільки добре предмети поєднуються між собою і якого вони розміру. Наприклад, два однакових за розміром гобелена або дві ідентичні картини є сенс повісити на одному рівні симетрично щодо великого об'єкта - дверного отвору або дивана. Якщо ж предмети явно разноформатні і різнорозмірні - навпаки, потрібно створити якийсь цікавий ритм їх розташуванням.

Загальне правило - від великого до дрібного. В першу чергу потрібно задуматися про перестановку або перевішування великих предметів - і їх симетричності відносно один одного і інших великих та масивних об'єктів в кімнаті, а потім доповнювати складаємий ритм дрібною пластикою і невеликими деталями.






Лишити відгук: