меню
меню
меню
Pufetto
Pufetto меню
corner Каталог товарів
0 800 330 532 всі дзвінки безкоштовні
ua arrow ru Особистий кабінет Список бажань 0 Кошик товарів0

Швидка допомога для дивану або як прибрати плями



Швидка допомога для дивану або як прибрати плями

Інтер'єр - це не просто красива картинка в глянцевому журналі. Це затишний простір, в якому живуть, грають, їдять - і, зрозуміло, іноді залишають плями. Особливо, коли в сім'ї є маленькі діти: ці непосиди раз у раз кидають склянки з соком, проливають молоко, розмальовують все навколо кульковою ручкою або гуашшю. Психологи стверджують, що подібне застосування дрібної моторики розвиває мозок зростаючого малюка - і це, звичайно, прекрасно, але ваш улюблений диван або софа від цього може покритися плямами. Без паніки. У нашому матеріалі огляд швидкої допомоги для свіжих плям, які можна вивести власними зусиллями.

Червоне вино
Промокнути серветкою, якщо ви ненароком пролили вино на диван - бажано, насухо, наскільки це можливо. Розвести по інструкції для виведення плям типу Vanish (або будь-який аналог) і акуратно нанести на пляму, залишивши на час від однієї години до шести. Періодично перевіряти, чи не час видалити суміш. Видалити акуратно серветками. Важливо - перед нанесенням переконатися на непомітній ділянці оббивки, що фарба не буде линяти. В іншому випадку не займатися самодіяльністю і звернутися до професійних клінерам.

Шоколад
Не намагатися відтерти його руками - розплавлячись від тепла пальців, він розмаже ще більше. Навпаки, покласти зверху щось холодне (якщо лід, то обов'язково в пакеті) і спробувати акуратно відшкребти пластиковою карткою або навіть розрізаної пляшкою для води, якщо нічого іншого немає під рукою. Якщо це не принесло бажаного результату, потрібно приготувати очищувальну суміш. Дві частини перекису водню змішати з однією частиною засоби для миття посуду і акуратно нанести на плями. Зняти серветками. Якщо можна, зняти чохол зовсім і замочити в такій суміші цілком - пляма гарантовано зникне.

Томатний соус
Для початку переконатися, що м'якоть соусу повністю вилучена з тканини оббивки. Акуратно протерти серветкою або чистою ганчіркою. Нанести розведений у воді засіб для миття посуду, ретельно промокнути чистими серветками через півгодини. При необхідності повторити кілька разів.




Чорнила
Створити бар'єр з чистої тканини навколо плями, щоб запобігти подальшому розтікання чорнила по обидва боки дивана. Нанести дуже невелика кількість спирту або горілки (краще з пульверизатора) таким чином, щоб злегка змочити пляму. Почекати кілька хвилин і увібрати рідину легкими рухами, ні в якому разі не терти пляму! Після цього нанести на пляму засіб для миття посуду на кілька хвилин і акуратно зняти. При необхідності повторити кілька разів. Не намагатися сушити пляма феном - дайте йому висохнути самостійно.

Кава
Для початку зняти гущу, якщо вона є на тканині. Промокнути вологою серветкою з невеликою кількістю чистої води. Далі по колу наносити і знімати розведений засіб для миття посуду - швидше за все, від плями вдасться позбутися досить швидко.

Молоко
Промокнути якомога швидше серветками. Далі нанести суміш (2 частини перекису водню до однієї частини миття посуду). Через кілька хвилин зняти чистою тканиною або промокнути паперовими рушниками. Після висихання оцінити результат - можливо, виникне необхідність акуратно обробити весь диван невеликою кількістю тієї рідини, щоб уникнути розлучень по кольору.

Олівці або маркери
Використовується той же спосіб, що і з чорнилом, але замість спирту можна використовувати звичайний лак для волосся. Такий живопис можна спробувати відтерти з оббивки невеликою кількістю соди, потім зняти вологими серветками.

Масло і жир
Якомога швидше посипати пляму крохмалем або просто сіллю - це допоможе вбратися маслу, зняти пасту через кілька хвилин, потім акуратно промити засобом для миття посуду.

Жувальна гумка
Заморозити пляму будь-яким можливим способом протягом півгодини, потім його буде досить легко видалити тупим боком ножа або пластиковою карткою.

Кров
Намагайтесь видалити пляму якомога швидше, використовуючи тільки холодну воду - висока температура призведе до згортання білка, і вивести пляму буде в рази важче. Нанести засіб для виведення плям або навіть густий розчин господарського мила, акуратно зняти серветками. Повторити при необхідності кілька разів.

Тримісний диван AugustoPreloader

Тримісний диван Augusto від 23 389 ₴ від 24 100 ₴-3%
Кутовий диван LauraPreloader

Кутовий диван Laura від 35 405 ₴ від 36 500 ₴-3%
Тримісний диван ClaudiaPreloader

Тримісний диван Claudia від 34 726 ₴ від 35 800 ₴-3%
Кутовий диван Bruno ClubPreloader

Кутовий диван Bruno Club від 30 967 ₴ від 31 900 ₴-3%
Тримісний диван AdrianoPreloader

Тримісний диван Adriano від 21 243 ₴ від 21 900 ₴-3%
Тримісний диван SavoiaPreloader

Тримісний диван Savoia від 24 638 ₴ від 25 400 ₴-3%
Тримісний диван BacioPreloader

Тримісний диван Bacio від 20 273 ₴ від 20 900 ₴-3%
Кутовий диван MatteoPreloader

Кутовий диван Matteo від 37 927 ₴ від 39 100 ₴-3%


Лишити відгук: