меню
меню
меню
Pufetto
Pufetto меню
corner Каталог товарів
0 800 330 532 всі дзвінки безкоштовні
ua arrow ru Особистий кабінет Список бажань 0 Кошик товарів0

Як почистити світлий диван з тканини, шкіри, шкірозамінника



Як почистити світлий диван з тканини, шкіри, шкірозамінника

Білий диван здатен прикрасити будь-який інтер'єр. Однак багато хто боїться купувати світлі меблі, вважаючи, що їх складно чистити. Безсумнівно, біла тканина потребує більш ретельного догляду, ніж тканини інших кольорів. Однак очистити її можливо навіть самостійно. Дізнайтеся, як почистити світлий диван в домашніх умовах.

Як правильно доглядати за білими меблями

Фахівці з клінінгу рекомендують: якщо у вас білий диван, не поспішайте починати чистку. Спочатку протестуйте новий спосіб або засіб на максимально непомітній ділянці. Деякі засоби можуть зробити ситуацію з плямою набагато сумнішою, ніж вона спочатку була.

Поради, як почистити світлий диван від плям:

  1. Пропилососьте. Використовуйте для видалення пилу м'яку насадку. Якщо пилосос не використовувати, пил і бруд можуть зробити пляму при мокрому чищенні більшою, залишити неакуратні розводи.
  2. Видаліть пляму якомога швидше після появи. Більшість плям в'їдаються, тому чим швидше ви почнете боротьбу з ними, тим краще. Візьміть білу чисту тканину, змочіть водою, промокніть. Потім використовуйте народні засоби або спеціальну побутову хімію. Важливо: ніколи не тріть пляму, тільки промокуйте!
  3. Використовуйте не сам засіб, а його піну. Наприклад, насипте в миску півсклянки порошку для ручного прання, залийте чвертю склянки води. Збийте міксером пінисту пасту. В отриману піну вмочіть чисту білу ганчірку або губку, злегка відіжміть, круговими рухами протріть найбільш забруднені місця.
  4. Повторіть обробку пилососом. Після вологого протирання та інших процедур дайте меблям висохнути дві доби, знову пропилососьте диван, щоб видалити залишки миючого засобу.

Процедура очищення буде успішною, якщо кілька разів повторити одну дію, особливо це стосується народних засобів.



Білий диван - Фото 1

Найбільш «популярні» способи забруднити світлі меблі

Диван - місце відпочинку всієї родини, аж до домашніх вихованців, він може використовуватися цілодобово. Тому його оббивка постійно брудниться. Іноді пляму можна легко прибрати з тканини або шкіри, іноді виникають складності. Одне справедливо для всіх забруднень - чим раніше ви помітите проблему, тим простіше буде її усунути.

Чим найчастіше брудняться м'які меблі:

  1. Пил і бруд. Це найбільш поширена причина потемніння оббивки. Білий колір втрачає привабливість через нерегулярне прибирання, або через те, що на меблі сідають в вуличному одязі. Деякі тканинні оббивки можуть накопичувати статичний заряд, який притягує пил, сміття.
  2. Плями від органічних рідин. Поширене забруднення (сеча, піт, кров, сік), особливо там, де є маленькі діти або домашні тварини. Такі плями важко виводяться, можуть мати неприємний запах.
  3. Жирні плями. Багато людей звикли перекушувати прямо у вітальні, перед телевізором. Результат сумний - жир на оббивці виглядає дуже неохайно. Однак швидко впоратися в ручному режимі з ним можна, особливо якщо рано помітити.
  4. Специфічні сліди (фломастери, фарби, косметика). Як впоратися з цими плямами, знає не кожна господиня. Однак засобів для їхнього видалення придумано безліч - від народних до промислових.

Можливостей почистити білий диван багато. Тому перед початком процедури визначитеся точно, який засіб ви хочете використовувати. Хімічні склади швидше і ефективніше справляються з забрудненнями, однак вони досить дорогі, не підійдуть алергікам. Народні хитрощі безпечні для здоров'я, але потребують часу і терпіння, далеко не завжди ефективні.



Білий диван - Фото 2

Різновиди очищення

Тип очищення залежить від властивостей оббивки - виконана вона з текстилю або шкіри (шкірозамінника).

Світлий диван з тканинною оббивкою дуже складний у догляді. Він швидко брудниться, так само швидко вбирає пролиті рідини. На ньому дуже помітний пил. Справлятися з текстилем здатні побутові хімічні засоби, до складу яких входять ПАВи (поверхнево-активні речовини). Використовувати потрібно не сам миючий розчин, а піну, яку він утворює. Піна настільки ж ефективна, як і сам засіб, але вона глибше, делікатніше проникає в тканину, не змочуючи наповнювач. Перед тим як чистити покриття, обов'язково пропилососьте меблі - ви видалите пил і сміття, на тканині не лишиться розводів. Сушити оббивку феном не рекомендується.

Важливо: якщо диван обтягнутий велюром, губка йому не підходить - тільки щітка, яка паралельно видалятиме з ворсу пил і бруд.

За шкіряним білим диваном дуже просто доглядати, хоча він брудниться теж досить швидко. Йому досить мильного розчину і серветки з фланелі, або ватного диска, змоченого нашатирним спиртом. М'який диван зі шкіри білого кольору рекомендується чистити за мірою забруднення, обов'язково полірувати раз на 5 місяців. Полірування проводиться фланелевою тканиною, змоченою спецзасобом або касторовою олією. Полірування захистить шкіру від розтріскування.

Оббивка з екошкіри (шкірозамінника) більш вимоглива. Її не можна чистити за допомогою хімічних і лужних засобів - вони змивають верхній шар матеріалу. Як мити білий диван з екошкіри? Найкраще - слабким розчином мила або протирати спеціальними серветками. Після очищення насухо витріть покриття м'якою ганчіркою.

Важливо: змішувати засоби або методи очищення шкідливо - пляма може глибоко проникнути в текстуру оббивки, закріпившись там, або ж структура оббивки зіпсується.



Очищення світлого шкіряного дивана

Як почистити білий диван з тканини в домашніх умовах

Побутова хімія - хороший варіант, якщо у вас немає алергії, і вам потрібно отримати чистий диван за максимально короткий термін. Можна використовувати склади для м'яких меблів і килимів. Для білих і світлих кольорів є спеціальні засоби - на них ставиться особлива відмітка. Найбільш поширені:

  1. «Bagi Штіхоніт» для тканини. Спрей, який можна розпорошувати на меблі.
  2. «Amway» для оббивки. Ефективний розчин, який потрібно збити в піну.
  3. «Dr. Beckmann »для оббивки. Ефективний проти стійких одиночних забруднень.
  4. «5+» для чищення килимів. Цей шампунь дуже результативний для білої поверхні, оскільки в його складі є відбілювач.
  5. «Vanish» для меблів. Склад потрібно збити в піну, а піну нанести на покриття. Після висихання пропилососьте очищені місця.
  6. «Nordland» - для меблів і килимів. Для цього засобу не потрібна вода, він вже зроблений у вигляді піни. Нанесіть його на оббивку - зможете делікатно видалити навіть старі плями.
  7. Можна також використовувати народні засоби, які завжди є під рукою.

Чай та кава. Змочіть водою, потріть господарським милом, щоб з'явилася пінка. Потріть жорсткою щіткою, залиште на 15 хвилин, видаліть мило вологою губкою.

Вино. Відразу ж промокніть серветкою, посипте сіллю, залиште на 15 хвилин. Вичистіть сіль жорсткою щіткою. Залишки забруднення легко вивести мильним розчином.

Бруд. Найкращий метод, як почистити білий диван від бруду, - звичайний розчин з милом, пральним порошком або миючим посудним засобом. Обробіть забруднену ділянку, залиште на 15 хвилин, видаліть залишки розчину вологою губкою або чистою тканиною, просушіть. Так можна чистити будь-які тканини, включаючи примхливий флок.

Сеча. Просушіть пляму серветкою, намильте губку дитячим милом, обробіть забруднене місце. Розведіть в 1 л води 2 ст. л. оцту, змийте мило. Просушіть покриття на повітрі або пропрасуйте через ганчірку.

Жир. Потрібно посипати пляму сіллю, крохмалем або содою, залишити на 15 хвилин. Потім мити губкою і засобом для миття посуду.



Світлий диван з тканини

Етапи очищення білого дивана

Щоб чистка була ефективною, дотримуйтеся порядку дій:

  • зніміть чохол і подушки, виперіть їх окремо;
  • протестуйте засіб на непомітній частині оббивки;
  • розгладьте оббивку м'якою щіткою (якщо вона тканинна);
  • застеліть підлогу навколо дивана поліетиленом або папером;
  • очистіть меблі від пилу і сміття пилососом з м'якою насадкою;
  • тверді забруднення обережно відскобліть ножем;
  • обробіть плями розчином для чищення - від спинки до низу дивана;
  • залиште піну на 15 хвилин, потім змийте білою вологою тканиною або губкою;
  • пропилососьте і залиште висихати.

Важливо: диван з мікрофібри чистіть тільки сухим способом; для всіх оббивок шкідливі агресивні відбілювачі і концентрований оцет.

Найкращою профілактикою забруднень стане чохол на диван - його можна прати в машинці або віддавати в хімчистку. Раз на місяць рекомендується проводити регулярне чищення меблів, щоб вони виглядали свіжими.

Кутовий диван LauraPreloader

Кутовий диван Laura від 35 405 ₴ від 36 500 ₴-3%
Тримісний диван Abele ClassicPreloader

Тримісний диван Abele Classic від 48 209 ₴ від 49 700 ₴-3%
Двомісний диван Livorno ClubPreloader

Двомісний диван Livorno Club від 17 278 ₴ від 17 800 ₴-3%
Тримісний диван FamigliaPreloader

Тримісний диван Famiglia від 25 802 ₴ від 26 600 ₴-3%
Тримісний диван SavoiaPreloader

Тримісний диван Savoia від 24 638 ₴ від 25 400 ₴-3%
Кутовий диван AlonzoPreloader

Кутовий диван Alonzo від 31 719 ₴ від 32 700 ₴-3%
Двомісний диван Savio ClubPreloader

Двомісний диван Savio Club від 23 292 ₴ від 24 000 ₴-3%
Тримісний диван MatteoPreloader

Тримісний диван Matteo від 28 518 ₴ від 29 400 ₴-3%


Лишити відгук: