меню
меню
меню
Pufetto
Pufetto меню
corner Каталог товарів
0 800 330 532 всі дзвінки безкоштовні
ua arrow ru Особистий кабінет Список бажань 0 Кошик товарів0

Що таке модульні меблі



Що таке модульні меблі
Зміст


Що таке модульні меблі

Життя — це рух, і домашній інтер'єр — не виняток. Щоб оновити дизайн житла та знизити рівень стресу, іноді хочеться зробити перестановку меблів. Але великі монолітні гарнітури, шафи та дивани складно рухати, для них не завжди можна підібрати нове вдале місце. З модульними меблями таких проблем не виникне. У будь-який момент компактні деталі набору можна переставити!

Що таке модульні меблі

Модульні меблі — набір окремих елементів (модулів), виконаних в єдиному стилі. Їх можна використовувати окремо або складати власні меблеві гарнітури. Можна купувати по парі модулів з різних комплектів або збирати набір одного типу. Модульність дозволяє проявити максимум фантазії та креативності при оформленні будь-якої кімнати.

Меблі-конструктор бувають м'якими та корпусними. М'які складаються з диванних блоків, які можна складати один з одним у будь-якій послідовності. Є окремий підвид таких меблів, у якому кілька модулів різного типу збирають в готовий диван. Його модулі не можна переставляти — він нерозбірний, але все одно відноситься до категорії модульних диванів.



Що таке модульні меблі

Чим модульні меблі відрізняються від корпусних

Часто поняття модульних та корпусних меблів плутають. Частина модульних меблів є корпусними.

До корпусних меблів відносять будь-які вироби з жорстким корпусом, наприклад, шафи, полиці, тумби. Модульні корпусні меблі — стильна альтернатива нерозбірним меблевим стінкам. Такий набірний комплект набагато краще відповідає сучасним дизайнерським тенденціям в оформленні житлового та робочого простору.

Переваги та недоліки

Візуально окремі елементи, не об'єднані загальною стінкою, займають менше місця. До того ж, вони не приховують стіну, тому органічно вписуються у загальний концепт приміщення. Кімната з модулями сприймається більш цілісною та завершеною.

У практичному плані модульні меблі приваблюють:

  1. Мобільністю — її зручно пересувати з кімнати в кімнату, перевозити в нове житло.

  2. Варіативністю — зазвичай комплект одного стилю включає дуже багато елементів.

  3. Гнучкістю — в будь-який момент можна докупити відсутні частини набору.

  4. Доступною вартістю — ціна на вироби такого типу досить низька.

Модульні меблі в тренді, тому виробники відстежують і швидко втілюють в них модні тенденції. Тому з їхньою допомогою можна створити привабливий інтер'єр при мінімумі витрат.



Модульні меблі

З яких матеріалів виготовляють модульну систему

Щоб не підвищувати вартість комплектів, їхні елементи виготовляють з доступних, але надійних матеріалів — пластику, ДСП і МДФ.

Пластик — гладенький, міцний однорідний матеріал, стійкий до механічних навантажень. Він несприйнятливий до впливу вологи, не схильний до появи цвілі та грибка. Тому пластикові вироби можна розміщувати не тільки на кухні, але й у ванній кімнаті. Найчастіше для оформлення фасадів використовують глянсовий пластик з помітним блиском. Цей ефект робить кімнату візуально просторішою, надає їй додаткового об'єму. Мінус такого рішення — необхідність братися тільки за фурнітуру. Якщо не братися за ручки, на пластиці залишаться помітні сліди рук, які потрібно буде часто прати.

ДСП використовують для виготовлення корпусів окремих елементів та внутрішніх полиць. Щоб уберегти матеріал від вологи та механічних пошкоджень, його обробляють захисним лаком і декоративною плівкою. Якщо фасад теж оформлюють ДСП з плівкою, на неї може бути нанесений будь-яке друковане зображення.

МДФ — екологічний матеріал, з якого можна виготовляти меблі будь-якої складності. Його відмінність від ДСП — однорідна гладка поверхня з можливістю тонкої обробки. З МДФ виробляють різноманітні фасади — опуклі та увігнуті моделі, які допоможуть зробити інтер'єр кухні ще цікавішим.

Крім того, використовуються рамкові фасади — особливий тип фасадів з рамкою та центральною панеллю. Рамка складається з двох верхніх і двох бічних частин, зазвичай її декорують під натуральне дерево або залишають однотонною. Центральна частина може відрізнятися від рамки за кольором і фактурою, вона може бути замінена прозорим або матовим склом, дзеркалом.



Як вибрати модульні меблі

Використання в інтер'єрі

Модульні меблі підходить для використання в:

  • кухні;
  • офісі;
  • спальні;
  • вітальні;
  • передпокої;
  • м'якому куточку.

Комплекти для кухні складаються з шафок для верхнього та нижнього ярусу. Вони можуть бути порожніми, з двома або трьома полицями, висувними ящиками для столових приладів та дрібного кухонного начиння. Особливість таких гарнітурів в тому, що їх не так легко переміщати, як модулі в інших приміщеннях. Частина меблів на кухні прив'язана до комунікацій: мийка — до водопроводу, витяжка — до вентиляції, газова плита — до газової труби. Тому модулі, які розташовуватимуться поруч з ними, потрібно підбирати строго за розміром та з урахуванням всіх особливостей прокладення комунікацій. А тумби нижнього ряду зазвичай накривають цільною стільницею — щоб їх пересунути, робочу поверхню доведеться знімати.

Офісні набори гранично зручні, практичні, функціональні. Вони не відволікають від роботи, підтримують строгий, але приємний стиль приміщення. З їхньою допомогою можна легко зонувати робочі місця, швидко перетворювати окремі столи на загальний креативний простір. Є представницькі набори для кабінетів керівників, переговорних та демонстраційних кімнат.

Модульні меблі — відмінне рішення для дитячої кімнати. Малюкові в ніжному віці не потрібно багато різноманітних меблів. Але за мірою його дорослішання можна докуповувати необхідні елементи та легко робити перестановку. Первинний набір — тумби, комод зі знімним пеленальним столиком, ліжечко. Згодом ліжечко замінюється підлітковим ліжком, комод — шафою, в інтер'єрі з'являється стіл для занять, додаткові шафки та полиці.

Для спальні можна підібрати комплект з туалетного столика, шафи, ліжка, тумбочок, комодів, полиць. Встановлювати їх можна в будь-якій комбінації, наприклад, навіть парні тумбочки створюватимуть приємну симетрію. Меблі в цій кімнаті зазвичай мають світлі заспокійливі відтінки.

У вітальні використовують обидва основні типи модульних наборів. М'які меблі дозволяє організувати куточок відпочинку. Вони легко трансформуються з набору окремих сидінь у просторий диван, на якому може вміститися велика компанія. Корпусні меблі для вітальні представлена ​​гірками, полками, стінками, вузькими вертикальними шафами, тумбами. Зібравши власний аналог стінки, в його центр можна встановити телевізор.

Мінімальний набір для передпокою — взуттєва тумба та вішалка для одягу. Якщо дозволяють розміри коридору, можна поставити в ньому містку шафу для верхнього одягу. Оптимальним рішенням буде шафа-купе з парою ярусів висувних ящиків для зберігання взуття.



Модульний диван

На що звертати увагу при виборі модульних меблів

«Три кити», на яких будується правильний вибір, — розміри, функціональність і надійність.

Габарити меблів потрібно визначити самостійно. Для цього потрібно не просто заміряти кімнату, але й визначити, наскільки нерівні в ній підлога зі стінами. Рекомендується скласти план-схему, на якому будуть розташовані нові елементи інтер'єру. План допоможе оцінити та прорахувати розміри модулів, а також оцінити, наскільки добре їх компонування виглядатиме в реальності. Якщо комплект потрібен для кухні, складати таку схему потрібно обов'язково. Якщо в інших кімнатах на незначні прорахунки можна закрити очі, то підбір кухонних меблів «на око» в майбутньому викличе значні незручності. Необхідно врахувати всі розміри побутової техніки, а також особливості підведення комунікацій — розташування труб і місця швидкого доступу до них.

Функціональність визначають потребами. Що ви хочете зберігати в шафах і на полицях? Чи зручно буде діставати речі з верхніх полиць? На ці питання потрібно відповісти заздалегідь. Можливо, замість високих шафок буде краще вибрати невисокий зручний комод.

Надійність виробів «складається» з якості матеріалів, фурнітури та збірки. Якість матеріалів можна перевірити, ретельно оглянувши готовий виріб. Фасади з ДСП повинні бути заламіновані, а їхні торці — закриті накладками з ПВХ. Кріпильні елементи повинні розташовуватися акуратно, не викликаючи серйозних пошкоджень стінок конструкції. Для складання зазвичай використовують стяжки, в яких головки болтів закривають гладенькими накладками. Наявність всіх накладок теж потрібно перевірити.

Враховуйте дизайн кімнати, в яку потрібно додати кілька нових модулів. Оцініть, чи є для них місце. Навіть якщо в кімнаті багато вільного простору, нові елементи можуть порушити її гармонію. Можливо, буде потрібно капітальна перестановка, щоб оновлений інтер'єр продовжував виглядати елегантно та не надмірно. Кольори меблів залежать від їхнього призначення. У дитячій кімнаті найкраще користуватися світлими пастельними відтінками, в офісі — теж світлими меблями, але в більш холодній гамі (наприклад, сірій або світло-синій з деревно-бежевим). Поверхні з дзеркальним блиском краще не використовувати в дитячій кімнаті та інших місцях, де вона швидко бруднитиметься. Ідеальне місце для неї — вітальня. Також кольори підбирають, виходячи з існуючого оформлення кімнати. Правило тут одне — меблі контрастні до тону стін і близькі до відтінків штор, крісел та диванів.

Модульні меблі — практичний та економічний вибір для приміщень будь-якого розміру. З нею можна швидко обставити кімнату красивими меблями при мінімальному бюджеті. Модулі того ж або схожого типу легко докупити, а перестановку зручно й просто зробити. Хочете зробити свій дім цікавим? Оформіть його модульними меблями!

 



#модульні меблі   #вибір модульних меблів   #корисні поради

Лишити відгук: