меню
меню
меню
Pufetto
Pufetto меню
corner Каталог товарів
0 800 330 532 всі дзвінки безкоштовні
ua arrow ru Особистий кабінет Список бажань 0 Кошик товарів0

Як позбутися цвілі на меблях



Як позбутися цвілі на меблях
Зміст


Цвіль шкодить не тільки зовнішньому вигляду меблів, але й вашому здоров'ю. Цей небезпечний і несимпатичний грибок з'являється досить швидко, а от вивести його — ціла проблема. Як вивести плісняву з меблів домашніми й промисловими засобами?

Яка буває цвіль

Цвіль — це грибок, який особливо шкідливий для алергіків, людей з проблемами дихання та хворими суглобами. Цвіль на меблях та інших матеріалах впізнати просто — вона утворює видимі плями. Розрізняють декілька її видів:

  1. Біла. В основному з'являється на продуктах і в горщиках з рослинами.
  2. Зелена. Також любить «селитися» на продуктах харчування.
  3. Синя. Вражає дерев'яні поверхні, надає їм відтінок синяви.
  4. Чорна. Відзначено поява на будь-якому матеріалі — від паперу до кахлів.

Два останні види побутової гнилі — найжорстокіші, їхнє виникнення призводить до руйнування поверхні. Вони нерідко з'являються на дерев'яних частинах меблів, а ось м'яку її частину вражає чорний грибок.

 



чистка дивану

Чому з'являється цвіль

Пліснява проявляється в першу чергу неприємним різким запахом вогкості. Якщо ви відчули такий запах, огляньте стіни, підлогу і меблі в кімнаті. Швидше за все, ви виявите де-небудь в затишному місці специфічні плями нальоту.
 
Спори цього грибка мешкають практично в будь-якому приміщенні, але активно розвиваються тільки в особливих умовах. Серед причин їхнього виникнення — підвищена вологість (60-80%), погане опалення із середньою температурою від +4 до + 20°C.
 
Часто грибок з'являється у жителів перших поверхів, «завдяки» поганому утепленню підлоги, близькості підвалу та комунікацій. Квартира на останніх поверхах або приватний будинок також знаходяться в зоні ризику, якщо протікає дах або водопровідні труби.
 
Наліт може виникнути після того як в будинку прорвало каналізацію, зірвало кран, або сусіди затопили квартиру. Він «любить» приміщення, в яких немає провітрювання або недостатня вентиляція, або де на вікнах утворюється конденсат. Як же позбутися цвілі, чи можна зробити це самостійно?

Методи позбавлення цвілі

Самостійно грибок можна прибрати двома шляхами — використовуючи народні або промислові засоби. Деякі засоби можуть стати причиною освітлення оббивки, тому перед тим, як вивести цвіль з тканини, проконсультуйтеся з продавцем.
 
Грибок можна прибрати без покупки побутової хімії. Посипте запліснявілі місця сіллю, харчовою содою або крохмалем, залиште на ніч. На ранок зберіть залишки порошку пилососом. Можна також застосовувати горілку або спирт — просочіть тканину, залиште на 8-12 годин, змийте.
 
Позбутися свіжих дрібних плям можна, протерши їх соком цибулі, ефірними оліями апельсина або чайного дерева.
 
Промислові спреї та гелі для боротьби з грибком можна використовувати на дерев'яних частинах меблів, щоб отримати швидкий результат. Очищувачі для м'яких меблів дозволять вивести плісняву з тканини.
 
Як вивести цвіль:

  1. Знайдіть і усуньте джерело вогкості.
  2. Запасіться миючими засобами та інструментами. Знадобляться чиста тканина, багато теплої води, гумові рукавички.
  3. При алергії або підвищеній чутливості перед тим, як позбутися цвілі, надягніть захисні окуляри та маску або респіратор.
  4. Винесіть уражені грибком меблі на повітря та поставте на непромокаючу плівку. Якщо такої можливості немає, відкрийте в кімнаті вікна.
  5. Рівномірно нанесіть засіб для чищення на уражену ділянку. Залиште його на зазначений час, а потім протріть вологою тканиною, прихоплюючи цвіль.
  6. Обполосніть тканину й повторіть процедуру, або починайте протирати відразу після нанесення засобу, залежно від інструкції, як вивести цвіль з тканини.

Важливо: перед тим, як обробити меблі, випробуйте новий засіб в непомітному місці на оббивці або дерев'яних частинах. Це потрібно, щоб не отримати несподіваних плям або пошкоджень.

 




Чим можна вивести запах цвілі

На оббивці залишився неприємний запах? Його легко усунути! Варіанти, як прибрати запах з дивана, перевірені десятиліттями, а засоби знаходяться у вас під рукою.

  1. Сіллю або харчовою содою посипте пляму, почекайте 5-6 годин, пропилососьте.
  2. Пакетики зеленого чаю змочіть водою, покладіть на пляму на 24 години, змийте.
  3. Сумішшю 2 ст.л оцту та 1 л води протріть пліснявий місце, через 6 годин промийте.

Після цього залиште диван на вулиці або в провітрюваній кімнаті до висихання.

Профілактика появи цвілі

Щоб грибок не поширювався, потрібно прибрати всі його спори, а це буває дуже складно. Провести профілактику набагато простіше, ніж прибрати цвіль, яка вже з'явилася.

  1. Контролюйте вологість. Вам допоможуть кондиціонер, кухонна витяжка та часте провітрювання.
  2. Підтримуйте постійну температуру. Утепліть вікна й приведіть до ладу систему опалення.
  3. Розберіть поклади речей. Особливо часто цвіль зароджується на антресолях і балконі, де скупчується багато мотлоху.

Найкращий помічник у профілактиці грибка на меблях — прибирання, яке повинна проводитися регулярно, не рідше 1 разу на тиждень. Не залишайте плісняві шансів!

 

 

Крісло BrunoPreloader

Крісло Bruno від 12 622 ₴ від 13 000 ₴-3%
Тримісний диван RenataPreloader

Тримісний диван Renata від 20 855 ₴ від 21 500 ₴-3%
Крісло Livorno ClassicPreloader

Крісло Livorno Classic від 12 234 ₴ від 12 600 ₴-3%
Двомісний диван GraciaPreloader

Двомісний диван Gracia від 21 631 ₴ від 22 300 ₴-3%
Лишити відгук: