меню
меню
меню
Pufetto
Pufetto меню
corner Каталог товарів
0 800 330 532 всі дзвінки безкоштовні
ua arrow ru Особистий кабінет Список бажань 0 Кошик товарів0

10 кроків до створення інтер'єру в стилі лофт



10 кроків до створення інтер'єру в стилі лофт

Інтер'єрний стиль "лофт" незмінно виявляється в топі переваг при виборі дизайну будинку або квартири вже багато років, і в цьому немає нічого дивного. Такий інтер'єр не дорогий у виконанні, як може здатися спочатку, його можна втілити навіть в стандартній маленькій квартирі-студії, він універсальний - чудово підійде як молодим чоловікам, так і великій дружній родині з дітьми, чий будинок постійно наповнений сміхом і радістю.

Спочатку "лофт" як стильовий напрям виник в Америці кілька десятків років тому, коли кмітливі і сміливі громадяни в прагненні вирішити своє квартирне питання почали займати порожні приміщення занедбаних фабрик, складських приміщень, мансард, і горищ. Попросту кажучи, лофт - це величезний відкритий простір з великими (часто - в підлогу) вікнами без фіранок, в якому дуже здорово займатися самовираженням при дизайні приміщення - концепція стилю дозволяє виявляти творчість всілякими способами.




Необроблені стіни і стеля в первозданному вигляді - цегляна кладка, цементна заливка, залишені відкритими балки на стелі - разом з електропроводкою і розведенням інших побутових комунікацій прямо на стінах. Відсутність перегородок і цілісність простору в усьому приміщенні і відсутність зайвих деталей - мабуть, це основні риси стилю лофт, які роблять його впізнаваємим і улюбленим у всьому світі.

Нам, звичайно, при всьому бажанні навряд чи вдасться переїхати в індустріальний склад - і навіть імітувати його цілком абсолютно необов'язково. Досить відтворити стилістику лофт хоча б в кількох деталях інтер'єру - це додасть вашому будинку неймовірно затишну і простору атмосферу.

Очевидний бонус подібного рішення - ремонт в стилі лофт в новій квартирі або переробка старої не займуть так вже й багато часу і не зададуть відчутних фінансових вкладень. Більш того, частина обробки і дизайну може - і навіть повинна - бути виконана з тих матеріалів, що традиційно використовуються тільки у "вуличному дизайні". Труби, незабарвлене дерево, фрагменти різних механізмів, металеві елементи і конструкції. Ну що, далі ділимося секретами.




Вибираємо кольорову палітру

Індустріальний настрій передається двома основними кольорами - сірим (у всій гамі від відтінку світлого бетону до глибокого графітового) і спокійним теракотовим - згадайте, якого кольору традиційна цегляна кладка і старе дерево, з вибіленими дошками і висушеними вітрами за багато років.

Досягти такого кольорового рішення можна трьома способами: використовувати в чистому вигляді поверхні саме з цих матеріалів - цегла або бетон, дерев'яна обшивка. Імітувати таку поверхню декоративною плиткою - благо, майже всі виробники мають у своїх колекціях плитку потрібного кольору, з нанесеною фактурою - під бетон або проржавілу сталь. Або просто пофарбувати стіни відповідними кольорами, використовуючи складні техніки нанесення, щоб досягти ефекту нерівності та зістаренності поверхні. Використання шпалер цей стиль практично виключає.




Все таємне нехай стане явним

Стелі залишаємо чорновими - тобто відмовляємося від штукатурки. Виставляємо напоказ блоки міжкімнатних перегородок - а там, де це дозволено конструктивно - і зовсім зносимо їх. Нічого не покриваємо шарами грунтовок і шпаклівок (крім тих місць, які явно потребують реставрації - останній шар повинен просто вирівняти краї забитої дірки в тому чи іншому місці в рівень стіни, не більше).

Проводку теж залишаємо "на волі" - якщо ви маєте дуже слабке уявлення про те, як там все повинно бути влаштовано, краще запросити професійного електрика, який перевірить безпеку відкритої проводки і при необхідності зможе усунути потенційно небезпечні моменти. В цьому випадку акуратно розташована на стінах проводка стане своєрідним елементом дизайну, додавши всьому простору індивідуальності.

А ось полиці для зберігання різноманітних речей найкраще ховати в прихованих нішах - лофт не дуже вітає традиційні шафи, краще вибрати відкриті металеві або дерев'яні етажерки без задника або нехай це буде максимально непримітна шафа - її можна пофарбувати в тон стіни або в будь-який колір-компаньйон.




Барна стійка обов'язкова

Це один з необхідніших елементів стилю лофт. Барна стійка може одночасно виконувати функції міні-бару, або в неї можна заховати приховані системи зберігання. При невеликій кількості людей в будинку вона може чудово служити і обіднім, і навіть робочим столом. Кращі матеріали для виготовлення - метал (це може бути теплий відтінок міді або холодний блискучий лист нержавійки), скло, масивне дерево.

В принципі, навіть самі нудні зразки готових типових барних стійок або навіть етажерок відповідного розміру можна дуже вміло пристосувати під свої завдання - досить лише пофарбувати дерево чорною матовою фарбою і додати металевих елементів в потрібних місцях. Для цієї мети можуть бути використані важкі дерев'яні піддони, поставлені на бік. Як поверхні стійки відмінно підійде товсте міцне скло - словом, варіантів безліч і всі вони дуже бюджетний.


Вінтажне дерево

Дуже добре, якщо у вас є можливість застосовувати раритети - старі балки, старовинні столи з столярних майстерень або ремісничих крамничок. Не варто засмучуватися і впадати у відчай, якщо такої можливості немає - зістарити будь-яке дерево під силу кожному з нас при мінімумі вправності, досвіду і додаткових матеріалів.

Шліфмашинка або наждачний папір - для затирання поверхонь, жорсткі щітки, морилка, матовий лак. І саме найкращі в світі узголів'я ліжка, стільниця або журнальний столик дуже запросто можуть бути неабияк облагороджені вашою працею і креативністю.







Прості геометричні форми меблів

Не варто мудрувати з формою меблів - м'які комфортні дивани і крісла обов'язково повинні бути у вітальні, але найкраще зупинитися на простих геометричних формах і спокійній кольоровій гамі без використання принтів. Наприклад, как моделі диванів Claudia, Augusto чи Greta. Те ж саме стосується ліжок для спальних кімнат.

Кращий вибір матеріалів для меблів універсального і лаконічного дизайну - шкіра, пластик, метал, простий за структурою і забарвленням текстиль і важке дерево.




Потрібне приносимо з вулиці

Необхідні елементи декору або навіть готові конструкції можна і потрібно принести з вулиці. Велосипеди, металеві загородження, дорожні знаки і рекламні вивіски - всьому знайдеться застосування. В крайньому випадку їх можна виготовити самостійно методом найпростішої карбування з наступним забарвленням - не забудьте досягти ефекту облупленої фарби в деяких місцях.

У лофті зазвичай живуть вільні від предрозсудкі люди, без комплексів, та охоче дозволяють собі бути смішними і іронічними, так що дайте вашої фантазії як слід розгулятися: індустріальний дизайн дозволяє які завгодно фокуси, головне - зберегти дух урбанізації.


Розсувні або роликові двері

Міжкімнатні двері або дверцята шаф краще зробити розсувними - в дусі комірних. Найкраще, якщо вони будуть зі скла, металу або дерева - зістаренного або пофарбованого в матовий чорний або сірий. Це дуже зручно з точки зору економії простору у вузькому коридорі невеликої квартири.


Вікна та фіранки

Віконні отвори по можливості варто максимально збільшити для вільного доступу природного світла. Але якщо без фіранок ніяк не обійтися, варто віддати перевагу жалюзі найпростіших кольорів або зупинити свій вибір на простих шторах - прямих, однотонних, найкраще використовувати льон або катон натуральних відтінків.

Втім, яскрава штора жовтого або оранжевого кольору теж виявиться дуже доречною - вона створить яскравий теплий акцент. В цьому випадку є сенс замовити кілька подушок на диван двох-трьох яскравих кольорів і використовувати яскраві фарби в декорі - на вивісках, постерах або серветках в оформленні столу або ж іншому текстилі. Ніяких рюшів, мережива або складних принтів!




Використовуйте різнопланові джерела освітлення

Для лофта дуже характерно безліч невеликих джерел світла на різних рівнях: вони використовуються не тільки для зручного висвітлення в темний час доби і створення затишку, але і для вмілого зонування відкритого простору.

Серед грубої штукатурки або цегляної кладки дуже доречно буде виглядати люстра на металевому каркасі зі скляним абажуром. Це додасть приміщенню урбаністичного шарму, але подібну люстру неодмінно потрібно посилити підвісними лампами простих форм, світодіодним підсвічуванням і підлоговими світильниками. Всі разом зробить вашу квартиру неймовірно затишною і зручною для всіх членів сім'ї і гостей.


Підлога нехай буде простим і зручним у прибиранні

Спочатку в лофті використовувався голий бетон, але в нашому кліматі це може бути не дуже комфортно в застосуванні. Ламінат, паркет, цільні дошки різного формату, якісний лінолеум нейтральних однотонних відтінків або плитка для підлоги відповідної колірної гами з підігрівом - те, що потрібно для створення потрібного ефекту.

На підлогу можна кинути ткані або плетені килимки або навіть якісні імітації шкур тварин, геометричні подушки різної форми - якщо поруч розташувати мобільні джерела світла на рухомих ніжках, що дозволяють змінювати кут і рівень освітлення, ці зони в будинку можуть стати улюбленими дітьми для ігор, перегляду телевізора або читання.






Лишити відгук: