меню
меню
меню
Pufetto
Pufetto меню
corner Каталог товарів
0 800 330 532 всі дзвінки безкоштовні
ua arrow ru Особистий кабінет Список бажань 0 Кошик товарів0

7 кращих ідей подарунків до Нового року



7 кращих ідей подарунків до Нового року

Ви так старалися і поспішали, щоб встигнути закінчити ремонт в цьому році - закінчили, вітаємо! Тепер залишилося найприємніше, вибрати декор для себе або своїх друзів на новосілля.
Навіть якщо ви дуже далекі від дизайну і сучасного мистецтва, ці 7 речей сміливо можна купувати собі до дому або дарувати близьким для подарунків - легенди дизайнерського мистецтва виявляться абсолютно доречні в будь-якому інтер'єрі, вони порадують людини будь-якої статі, віку і достатку, а ви дістанете заслужену славу естета і взагалі витонченої людини.


Гейзерна кавоварка для еспресо Alessi

Альдо Россі - один з найбільших італійських архітекторів і дизайнерів XX століття. Цю унікальну кавоварку він придумав, довго хворіючи і нудьгуючи в своєму будинку в далекому тепер уже 1988 році - до речі, будинок теж легенда, він був перебудований із старовинного курятника.

Блискучі боки хромованої кавоварки - данина вишуканим і величним соборам класичної архітектури італійських міст, її форма нагадує купол. Кавоварка випускається в двох кольорах і трьох розмірах, а внутрішня система резервуарів для кави дозволяє приготувати цей благородний напій найкращим чином.




Скляна ваза Aalto Vase

Алвар Аалто, який придумав цю чудову вазу плавної форми, начебто перетікаючі хвилі ще в 1936 році - мабуть, найвідоміший на сьогодні дизайнер Фінляндії.
Точно невідомо, як там все було насправді, але сам дизайнер любив розповісти про легендарні фінські озерах, наповнені чистою прозорою водою - та й прізвище дизайнера (і назва вази, звичайно ж) перекладається як "хвиля".

До теперішнього часу ці вази видуваються за традиційною технологією сторічної давності, колекція включає варіації з декількох кольорів і розмірів. З них можна скласти композицію або використовувати одиночну вазу як привабливий акценту в інтер'єрі.




Вішалка для одягу Hang it All

До створення в 1954 році цією зручною, яскравої, дуже простої і красивої вішалки Чарльз і Рей Імз додумалися від відчаю, втомившись від розкиданих по будинку дитячих речей - вона призначалася саме дітям і кульки на сталевому каркасі з цієї причини були різнокольоровими.

Дуже скоро універсальність предмета інтер'єру по достоїнству оцінили і батьки, тоді  випуск став проводитися не тільки в різнобарвному, але і в монохромному - чорному і білому.




Соковижималка Juicy Salif

Цю футуристичну соковижималку від дизайнера зі світовою популярністю Філіпа Старка шкода використовувати за призначенням - власне кажучи, і сік вона вичавлює досить-таки посередньо в порівнянні з потужними сучасними агрегатами. Зате її крутий блесящій бік на тонких витончених ніжках абсолютно точно прикрасить собою будь-яку кухню або вітальню, сам же Старк говорить про своє дітище: "Моя соковижималка призначена не для того, щоб робити лимонад, а для того, щоб почати розмову".

Що це - космічний корабель, міфічне чудовисько або ще щось фантастичне - кожен вирішить для себе сам. Дизайнер же при створенні надихався кальмаром - справа в тому, що в одному з ресторанчиків Середземномор'я йому одного разу подали цей морепродукт, а соковижималки для лимона під рукою не виявилося - і Старк, прийшовши додому, швидко накидав ескіз майбутнього хіта дизайну.




Годинник AJ City Hall

Ці мінімалістичні годинник - частина пам'ятки архітектури, спочатку оригінал великого розміру був створений в 1956 році для Rødovre City Hall. Їх творець, Арне Якобсен - його ініціали увічнені в назві моделі - прославився незрівнянним увагою до дрібниць і деталей.

Серійне виробництво годинників побутових розмірів трьох варіантів було запущено відносно недавно.




Вінтажний світильник Ikea PS 17

Мата Красс - це давня подруга і соратниця дизайнера Філіпа Старка, сьогодні і сама, пішовши у вільне плавання по бурхливому морю дизайну, вважається живою легендою французького напряму. Її роботи зазвичай дуже іронічні, разом з тим практичні і повні гри кольору і форми.

Для Ikea дизайнер придумала світильник, стилізований "під залізничний ліхтар", його можна поставити на столі або підвісити під стелю. З урахуванням сучасних реалій версію знаменитого світильника випустили в цьому році в довгоочікуваній колекції для будинку: світильник можна заряджати від звичайної розетки або від USB-роз'єму.




Ваза Shiva

Ця ваза з вельми грайливим і навіть еротичним підтекстом - відтінок золотих часів хіпі, її створив в 1973 році італійський дизайнер Етторе Соттсасс, коли гасла про вільну любов серед квітів вважалася цілком собі життєздатною. До речі, ваза встигла "засвітитися" в парі арт-хаусних французьких фільмів в кінці 1980-х, такі знаменитості, як Челентано і Софі Лорен кожен свого часу знімалися в інтер'єрах з вазою "Шива", так що можна сміливо стверджувати - ця дизайнерська річ володіє солідною і багатою біографією.


Філософ, провокатор хуліган і естет Соттсасс не раз зізнавався, що "міг би увійти в історію, але не піде, оскільки це заняття здається йому відверто нудним". Важко сперечатися - смачна їжа, відмінне вино і любов - це все, що потрібно порядній людині для щастя.






Лишити відгук: