меню
меню
меню
Pufetto
Pufetto меню
corner Каталог товарів
0 800 330 532 всі дзвінки безкоштовні
ua arrow ru Особистий кабінет Список бажань 0 Кошик товарів0

Диван у спальню: плюси і мінуси



Диван у спальню: плюси і мінуси

Що поставити в спальню і не пошкодувати про це? Хтось відмовляється від звичних ліжок на користь диванів. Чи варто наслідувати цей приклад, чи краще обійтися класичним варіантом? Дізнайтеся, в чому плюси і мінуси диванів і ліжок.

Яким має бути спальне місце

Створити зручне місце для сну здатні і ліжко, і диван у спальню. Воно повинно бути рівним, в міру м'яким, в міру жорстким і досить просторим. Спальня задає ряд додаткових вимог, які  визначають відповідні меблі:

  • ліжко вибирають, якщо кімната досить простора і використовується тільки для сну;
  • диван - практичне рішення, якщо ви живете в «однушці» або в спальні дуже мало місця.

Іноді змінити ліжко на диван (і навпаки) вимагає стиль, в якому оформлене приміщення. Така потреба зазвичай виникає при ремонті або переїзді.

Вибираючи, що купити в спальню, диван або ліжко, варто керуватися комфортом в першу чергу, а дизайном - в другу. Наприклад, красивий, але незручний диван не дасть нормально висипатися. Від цього ви відчуватимете значні перепади настрою, отримаєте ряд проблем зі здоров'ям, а працездатність знизиться.

Тому в спальню не вибирають:

  • Нерозкладні дивани. На них занадто мало місця, щоб влаштуватися з комфортом.
  • Дивани без ортопедичного матраца. За винятком випадків, коли у вас є наматрацник.
  • Дивани з гостьовим механізмом трансформації. Вони призначені не для щоденного використання.

Інші дивани здатні змагатися з ліжками. Вони розкладаються в просторі спальні місця. А додатково у них є кілька приємних бонусів.



Диван для сну

Дивани VS ліжка

Вирішуючи, що вибрати, диван або ліжко в спальню, порівняйте їхні переваги та недоліки, з’ясуйте, яка модель найповніше відповідає поставленому завданню.

Переваги ліжок:

  • спальне місце завжди рівне;
  • можна перевертати матрац;
  • каркас міцніший, повільніше розбовтується.

Для ліжка легко підібрати новий матрац, якщо старий продавився. До того ж, можна використовувати двосторонні матраци. У них бувають різні ступені жорсткості, ефекти «зима-літо», інші відмінності. Якщо спочатку використовувався звичайний матрац, його легко замінити на ортопедичний - це недорого, тому що розміри стандартні, а корпус не змінюється.

Недоліки ліжок:

  • не складаються;
  • не створюють посадочних місць;
  • складно переміщати між кімнатами.

Ліжка ідеальні в просторих спальнях, але не дуже гарні в студіях і невеликих кімнатах. Їх не переоблаштуєш на зручне робоче місце, на них не посадиш гостей. В обмеженому просторі ліжко стає незручним і громіздким.

Переваги диванів:

  • завжди виглядають охайно і акуратно;
  • компактні - складаються, займають мінімум місця;
  • трансформуються в місця для гостей або робоче місце.

Посадивши гостей на диван, ви не перейматиметесь через покривало, що раптово з'їхало, або постільну білизну, що стирчить назовні. Після складання всі постільні приналежності прибираються до шафи або вбудованого білизняного ящика.

Недоліки диванів:

  • важко замінити матрац;
  • спальне місце може бути нерівним;
  • механізм трансформації вимагає періодичного догляду.

Вибираючи диван для сну, найкраще заздалегідь його випробувати. Деякі розкладні механізми утворюють незручний перепад висот, деякі повністю прибирають спинку. Кожна модель розкладних диванів має особливості: прямі займають мінімум місця в зібраному вигляді, їх зручно ставити до стіни. Кутові моделі створюють найбільші спальні місця. Вони підходять для великих однокімнатних квартир та зонування кімнат.

Які розкладні механізми підходять для диванів в спальню:

  1. Єврокнижка - розкладається в один рух. Спальне місце виходить недовге, але широке.
  2. Пантограф - «просунута» єврокнижка. Він так само простий у використанні, але надійніший - з конструкції прибрані викатні ролики.
  3. Дельфін - використовується в кутових диванах. Додатковий блок з матрацом висувається з-під основного сидіння. Він виїжджає рівно до кінця бічної частини дивана.
  4. Пума - аналог «дельфіна». У цього механізму вперед висувається основне посадочне місце. Додатковий блок знаходиться під ним і піднімається нагору при трансформації.

Ці механізми не створюють відчутних перепадів між різними блоками спального місця. Вони максимально рівні і зручні, не вигинаються і не просідають - те, що треба для щоденного сну.



Інтер'єр спальні

Диван у дитячій кімнаті

Інтер'єр дитячої кімнати - окрема тема, в якій є свої нюанси. На питання, що вибрати - ліжко або диван в спальню дитини - є кілька відповідей:

  1. Тематичний розкладний диван. Зазвичай він забарвлений в яскраві кольори, виконаний у вигляді машинки, карети і т.д. Механізм в ньому найлегший для використання - щоб дитина впоралася самостійно.
  2. «Дитячий» нерозкладний диван. Також відрізняється тематичним оформленням. Це може бути особливий дизайн, яскравий колір, декоративні елементи, підсвічування. Більше підходить для просторих спалень. Не складається, не звільняє додаткове місце для ігор.
  3. «Дорослий» розкладний диван. Зазвичай збирається і розбирається складніше. Відрізняється стриманим дизайном. Такі меблі можна не міняти дуже довго.
  4. Ліжко «на виріст». Якщо купується півтораспальне, дитина може використовувати його навіть після повноліття.
  5. Розкладне крісло. Його використання виправдане, якщо ви хочете поєднати стриманий дизайн і компактні розміри.
  6. Дитяче ліжко. Ще один вид меблів, який оформляється спеціально для дітей. Таке ліжко - зменшена копія «дорослого» односпального або півтораспального ліжка.
  7. Двох'ярусне ліжко. Діти люблять такі меблі, але вони не завжди зручні і безпечні.

Вибираючи меблі в дитячу, пам'ятайте:

  1. Зазвичай діти люблять стрибати на ліжку. Тому робіть вибір або на користь недорогих дитячих меблів, або на користь дуже міцних (дорогих) виробів.
  2. Дітям потрібне місце для ігор. Розкладний варіант буде найкращим рішенням для невеликих кімнат або кімнат, в яких живе кілька дітей.
  3. Оббивка повинна бути стійкою. Дитина легко може забруднити, протерти, порізати або інакше зіпсувати оббивну тканину. Вибирайте міцний матеріал, який легко чистити, прати.

Лайфхак: навіть якщо «рідна» оббивка міцна, використовуйте чохли або накидки для ліжок та диванів. Вони захистять не тільки м'які частини, але і виступаючі елементи корпусу.



Дитяча кімната

Як вибрати правильно

Точно з'ясувати, що краще в спальню - диван або ліжко - допоможе просте опитування:

  1. Наскільки велика квартира? Для маленьких площ краще вибрати диван.
  2. Де будуть розташовані меблі? Для багатокімнатної квартири з окремою спальнею вибирайте ліжко. Для студій використовуйте диван (для лофту - кутовий).
  3. Хто користуватиметься спальним місцем? Літнім людям і людям з обмеженими фізичними можливостями може бути складно розкладати диван. Для них краще купувати ліжко.

Підібрати зручні меблі можна у всіх категоріях. Головне - враховувати всі умови експлуатації. Дайте відповідь на прості запитання, після них з вибором зручного дивана або ліжка проблем не буде. А сон на зручному спальному місці - запорука здоров'я і гарного настрою.

Тримісний диван Abele ClassicPreloader

Тримісний диван Abele Classic від 48 209 ₴ від 49 700 ₴-3%
Кутовий диван BrunoPreloader

Кутовий диван Bruno від 29 803 ₴ від 30 700 ₴-3%
Кутовий диван DarioPreloader

Кутовий диван Dario від 37 345 ₴ від 38 500 ₴-3%
Тримісний диван Livorno MixPreloader

Тримісний диван Livorno Mix від 20 646 ₴ від 21 240 ₴-3%
Кутовий диван GretaPreloader

Кутовий диван Greta від 42 292 ₴ від 43 600 ₴-3%
Кутовий диван DonatoPreloader

Кутовий диван Donato Г подібний від 53 253 ₴ від 54 900 ₴-3%
Кутовий диван MartaPreloader

Кутовий диван Marta від 28 906 ₴ від 29 800 ₴-3%
Тримісний диван BellaPreloader

Тримісний диван Bella від 23 377 ₴ від 24 100 ₴-3%


Лишити відгук: