меню
меню
меню
Pufetto
Pufetto меню
corner Каталог товарів
0 800 330 532 всі дзвінки безкоштовні
ua arrow ru Особистий кабінет Список бажань 0 Кошик товарів0

Новий тренд 2018: стиль вабі-сабі



Новий тренд 2018: стиль вабі-сабі

Уже зараз цього щодо нового архітектурного і стильовому віянню можна обіцяти велике майбутнє. Причин одразу кілька: цей стиль не вимагає занадто великих вкладень, його дуже зручно адаптувати під простір будь-якого розміру і будь-який функціональності.

Вабі-сабі буде однаково доречний для холостяків і великих галасливих сімей, для крихітних студій і величезних лофт приміщень, він підійде для спальні і для вітальні, так і кухня в такій стилістиці може вийти дуже і дуже органічною. Розповідаємо про основні риси стилю вабі-сабі, який прийшов в світову архітектуру зі Сходу.




Що ж таке вабі-сабі?

Це скромність, відмова від надмірностей, вразливість кожного з елементів декору і дизайну приміщення: саме всі ці тріщини та потертості створюють ту саму унікальну атмосферу простоти і затишку, які так легко втілити самостійно.

Це стиль, дуже близький за духом до традиційного японського мінімалізму - стверджують навіть, що вабі-сабі подарували світу японські монахи - прихильники дзен-буддизму. Так чи ні - точно встановити, напевно, не вийде, але це однозначно дуже простий, виразний і лаконічний стиль. У чомусь він нагадує улюблений багатьма "шеббі-шик", якісь риси - стилістику лофта.

Прихильників цього майже філософського стилю - навіть не квартири, а життя - досить багато серед знаменитостей: наприклад, саме такий варіант оформлення свого житла вибрали для себе Роберт де Ніро і Джессіка Альба.







Меблі в вабі-сабі

Максимально проста. Якщо це м'які меблі - то вони повинні бути функціональними і лаконічними за формою, без ліпнини, завитків і інших драпіровок. Дуже добре, якщо ці меблі буде на дерев'яних ніжках. З асортименту Pufetto, варто звернути увагу на моделі Antonio, Niccolo та Greta.

Столи і стільці можуть бути відверто старими або штучно і майстерно постареним - нанесенням декількох шарів лаку або фарби натуральних відтінків. Кольоровий лак і фарбу краще залишити для інших етно-стилів. Дуже вітаються разноформатні предмети меблів - наприклад, кілька стільців можуть бути дерев'яними і різними за формою, а ще пара - виконаними з металу і пластика. Зрозуміло, їх теж потрібно буде "довести до розуму": додати відколів або штучних потертостей.







Підлога

Варіантів два: покриття з натурального дерева - при цьому дорогий горіх або дуб легко можна замінити на звичайну сосну, в цьому випадку всі сліди текстури дерева потрібно зберегти в первозданному вигляді, сліди сучків і волокон стануть в цьому випадку візуальною і стильовою перевагою. Дерево стоїть покрити матовим (ні в якому разі не глянцевим!) лаком. Підійде і хороша імітація дерева на ламінаті або навіть на ліноліумі.

Другий варіант - підлогу, виконати цементною заливкою і пофарбувати тим же кольором, що і стіни, наприклад, білим або пастельним. Це дозволить створити складну схему подіумів і підвищень - наприклад, обідню зону можна злегка підняти в вітальні над іншими зонами, зробити п'єдестал для великої вази з кімнатною квіткою і так далі. Таким чином можна навіть робити меблі - єдиним недоліком буде неможливість пересувати її з місця на місце.

Подібний же нехитрий прийом дозволяє створити скільки завгодно стінних ніш - досить виконати їх з цегли ще на етапі чорнової обробки, покрити шаром штукатурки і пофарбувати фарбою в тон стін і підлоги. При цьому зовсім не обов'язково домагатися ідеально гладкої поверхні - навпаки, потрібно максимально намагатися зберегти сліди ручної роботи, саме це є однією з особливостей стилю ваби-сабі.







Кольорова гамма ваби-сабі

У чомусь вона повторює скандинавську тему: це прості, чисті і натуральні кольори: білий, бежевий, відтінки охри і умбри, нефарбоване дерево і небілений текстиль. Для акцентів підійдуть чорний, спокійний темно-синій, винний червоний. Кольори і поверхні обов'язково повинні бути матовими, злегка подряпаними або потертими.







Освітлення у вабі-сабі

Зрозуміло, і тут важливо зберегти простоту і лаконічність - ніяких вигадливих люстр або розкішних кришталевих світильників. Проводку можна спокійно залишити на стелі і стінах - дроти можна або пофарбувати в колір стін, щоб вони заявляли про свою присутність лише текстурою ліній, або просто залишити чорними або білими.

Плафони і абажури можуть бути плетеними з тканини або дерева, або металевими, виконаними з кераміки натурального відтінку або навіть паперовими. Головне - щоб форма була простою і геометричной.

Найкраще зупинити свій вибір на декількох різнорівневих світильниках, які розташувати на різній висоті на стінах або розставити на підлозі.




Текстиль у вабі-сабі

Натуральні тканини, льон, бавовна, допускається шкіра. Фактура повинна бути максимально великою, злегка недбалої і природньою. Принти при цьому краще або виключити зовсім, або допустити дуже прості і лаконічні малюнки.







Посуд і декор

Натуральна кераміка - те, що необхідно. Можна влаштувати ревізію бабусиної дачі - напевно у неї відшукаємо вилки і ложки, потемнілі від часу. Японці, як основоположники цього затишного мінімалістського стилю, дуже трепетно ​​ставляться до старовинних предметів і вважають за краще зберігати їх, передаючи з покоління в покоління.

Мідь, білий метал, забарвлена ​​кераміка - форми можуть бути навіть неправильними, явно несуть на собі сліди ручної роботи і прикмети використання протягом дуже довгого часу - з сколами, тріщинами і вмятинами. Це речі з історією і позитивною кармою, які хочеться крутити в руках і довго розглядати.

Декор повинен бути дуже помірним - нехай на полиці з нефарбованої сосни стоїть всього одна статуетка або ваза, але вона повинна перебувати рівно на своєму місці і нести якусь культурну та естетичну інформацію для власників квартири, бути приємною і усвідомлено обраної ними.






Лишити відгук: